Saturday, November 17, 2012

Konvoi Toyota Rush Club ke Melaka


Sabtu 10 Nov 2012.. Jam dah pukul 7.30pagi. Hati masih berbelah bahagi...., patutkah aku join konvoi Rush ke Melaka. ATau ikut saja Mama n Cik Yang ke Gambang, Pahang. Tik Tik Tik... masa masih terus berjalan, otak masih lagi berfikir, hati masih lagi tak keruan. Namun tangan masih mampu bergerak mengemas beg, yang pasti ada satu destinasi akan kutuju pagi ini.

 Akhirnya, keputusan bulat dan nekad. Perkumpulan permotoron RUSH itu bakal ku temui. Jam 9 pagi nanti di RnR Seremban. Dengan alasan ke Bangi ku bg tahu Mama, tanpa tangan berjabat, terus ku pecut ke RnR Seremban. Kalau salam nanti, byk pula soalannya, sesungguhnya aku tak pandai berdusta nanti. Ampun Mama.

 Tol Shah Alam kulewati, dipertengahan jalan sebuah RUSH biru berplat Perak dan bersticker http://www.toyotarushmalaysia.com melepasiku. Alamak... hati bertambah jadi tak keruan, salah seoarang pemilik RUSH yang bakal kukenali nanti. Dub dab dub dab..., perasaan malu pula yg menghantui. Okehkah aku dgn kenalan2 baru ku nanti, tidak kekokkah? betulkah keputusanku ni?

 Walau apapun, aku kena teruskan, keputusan telah kubuat tadi. Tak boleh berpaling lagi.

9.10am - Selamat tiba di RnR Seremban. Tapi sebijik RUSH pun aku tak nampak. Ahh sudah, aku terlambat ke. Takkan 10minit diorang dah chow. Padan muka, smlm tak confirm kata nak pergi. Hmm... nak contact saper? mana ada simpan nombor siapa2 admin RUSHER. Semalam berkomunikasi dgn bro Camar pun via fb je. Padan muka aku. Dok aku menggelabah tu, tiba2 terpandang sedereten RUSH di hujung penjuru ittew. Tanpa berlengah terus kutujui tempat itu.



RUSHku Mr Bluey baru sampai

bangga : bersama menyertai deretan Toyota RUSH yang lain

Aku turun dari kereta, masa tu cuba hilangkan perasaan malu dan segan yang selama ni dok bersarang dlm hati. Pertama sekali aku berkenalan dgn kak Suzie, Rusher yang dah potong aku masa kat highway tadi, kemudian jumpa brother Camar yang dah alu2kan penyertaan aku mlm tadi, kemudian Eddie, Adi wahyudi dan Faizal Reza. Yang lain2 tu aku tak kenal lagi, takkan aku nak pergi bersalam dari sebuah kereta ke kereta yang lain kot.  


Ok, dah cukup korum, akhirnya kami bergerak menuju ke Ayer Keroh. 

Dan kami menuju ke undangan perkahwinan di Rumah Media MITC, pengantinnya adalah dari kalangan Rusher sendiri. Terima kasih Nat Asya. Masa di kenduri ni lah baru aku kenal dengan Rusher yang lainnya. Rusher Ayu (Noor Tahir), juga merupakan solo driver selain dari aku. Rusher Che Wan Naim tak berkesempatan nak berkenalan, sbb dia cuma ada di kenduri aje.


singgah di Majlis kenduri Rusher Nat Asya. 
Tq tuan rumah, tetel asam pedas yg sedap


konvoi bergerak ke KM Challet Kuala Linggi, 
diketuai oleh Rusher Eddie


KM Challet yang menenangkan

Hehe, mulanya aku ingat aku tak join ke KM Challet ni. Cadangan asal nak ke Pontian, rumah kawan sekolahku dulu, si Anje. tapi dah alang2 join konvoi ni, apa salahnya aku ikut serta ke sini. Dan sampai je aku kat KM Challet ni, tanpa ada paksaan dari mana2 pihak, terus aku ambik 1 bilik.
Tak sia2 juga ambik bilik tu, sbb akhirnya bilik aku tu dijadikan bilik gerakan meragkap bilik stor makanan. Cissss.... huhu



TTS

Tak sempat nak ambik gambar bersteamboat dan makanan2 yang lain. Tapi mlm tu best. TQ Eddie n Along Fitri dengan steamboat mereka, bro Camar and kak Ruby dengan buah belimbing besi dan kuah pencicah yang sodap, Khairil n Maheran dengan fruit cocktail, Fadly aka Fudzet n Zetty dengan pemanggang ajaib, Kak Suzie n bro Ejoe Zul dengan dayang2 jelita, Faizal Reza n effa bersama 3 askar dengan Maggie in Cup,  Bro Pipsrider.. errrr dia kan president. hehe... Tapi bekalan dari Cik Ayu, sausage n daging2 burger yang dpt mengenyangkan kami hingga ke hari esoknya.

Aku bawak apa? Errr... Maggie mee sedap yang terjumpa dalam kereta. Anak2 kak Suzie kata sedap perr... hehe

pemandangan dari bilik Putra4 aka bilik stor



Keluarga besar TRCM yang happenning


Lawatan ke bandar Melaka beramai2

Lepas breakfast keesokan harinya, kami sepakat beramai2 melawat bandar Melaka berjemaah.
Best, dah lama tak berombongan mcm ni.

To all TRCM, walaupun tempoh perkenalan kita agak singkat, tapi kita sudah bagaikan satu keluarga. Teruskan perhubungan ini. Perhubungan sesama manusia yang tak pernah kita mimpikan sebelum ini. 
Frienship begin here....

p/s: Dah sampai KM Challet baru aku bg tau Mama aku ke mana. Mama tak marah pun hehe... takpe nanti aku bawak dia gi konvoi pulak


4 comments:

fudd said...

Kawan pun first time gaks join geng rusher konvoi sbb x dpt join konvoi pertama kat fraser hill.. Tagline club rush ni mmg sesuai "Frendship starts here".. kita tunggu konvoi seterusnya..

Anonymous said...

[p]We found more sexy Arnaud Montebourg to sell sailor . 6 Miles horse WANLIMA, (ten designer handbags, began in 1927, well-known trademarks in China, the famous best-selling bag brand)
7 Sha Chi SATCHI, bag (10 bag brand, the early 1930s, Italy, the famous international brand)
8 Montagut Montagut (10 designer handbags began in France in 1880, the internationally renowned bag - clothing brand)
Boss Hugo Boss (Hugo Boss was founded in Germany in 1923, the famous bag brand, the German brand, top ten handbags brand)
10 Gucci Europe Gucci Gucci (10 designer handbags, began in 1923 in Florence, Italy, Italy's largest purses Group) . My First Rifle offers a range of guns for a very young audience . The looks sweet actress has been of Gerard DAREL French elegance attracted [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton purses[/url] many urban women as a loyal follower of fashion Gerard DAREL France . Loewe this series into the Spanish classic equestrian elements . In New York, they gathered in Brooklyn Bridge in his hand Alma handbag color is the same with the city's famous taxi color yellow, standing outside the White Bridge in Shanghai, Fan Bingbing models are lean on a railing, Alma handbag bright red the Monogram Vernis canvas material can not help but hark back the traditional Chinese red lacquer . The South African supermodel of Victoria's Secret chose a striped dress with a round [url=http://www.lvbags2013forsale.com]lv designer bags[/url] neck belted at the waist . The retro brown shoulder bag, the retro flavor worn, blue-gray vertical bar shirt sleeve design you agent trace of neutral style, coupled with a high waist beige shorts, with simple can bring you unexpected results . Bag of spring and summer, as always, the interpretation of the brand's heritage, fusion sensibility elements pragmatism.[/p][p]The outer skeletal frame backpack backpacks are this form of early, skeleton structure for the H-type suspension system depends only on the thick straps the from bear mountain road by the skeleton of the backpack easy to shake encountered the route of vigorous activity, such [url=http://www.replicalouisvuittonsalee.com]replica louis vuitton outlet[/url] as education was the line in the arrow the bamboo forests the intermediate mountain routes of the event, going upstream activities of the bare rock climbing, jumping in alpine long-range vertical Walk bare rock heap, the body is not easy to maintain a balance while traveling on different transport derivative lot of trouble in the transport process is easy, for example, not suitable to ride a crowded bus, by taxi susceptible to rejection or overseas travel by plane will cause problems . Whether you need a handbag scratched, or just a handbag [url=http://www.replicalouisvuittonbagss.co.uk]replica louis vuitton luggage[/url] you like, you have a wide choice available . To properly accessorize her little black dress bi-material Barbara Bui, the actress opted for a pair of pink shoes flashy . According to ABC News, federal authorities "passed around images of Barhoum, attempting [url=http://www.lvbags2013forsale.com]lv bags[/url] to learn more information about him . Succinct cut design and soft-touch leather processing, all show business style . G r o u p c r e a t i o n , i n t e r m s o f i m a g i n a t i o n o r m a n u a l , a r e c o n s i d e r e d [url=http://www.lvbags2013forsale.com]lv bags 2013[/url] e x c e l l e n t . Leather bag best regular use, and commonly used in fine cloth [url=http://www.lvbags2013forsale.com]lv bags replica[/url] wipe . This series of styles of functional accessories including the crescent Hobo Handbag, Tote bag with shoulder strap and the iconic New Jackie handbags are hand selected Brazilian origin natural calfskin, give full consideration to hand-craft environmental issues (such as sources of material traceability and deforestation).[/p]

Anonymous said...

Ada kah club member tahu sesiapa yang nak jual second hand Rush manual transmission dalam lingkungan satu atau dua tahun.Tolong hubungi saya psp2saopao@hotmail.com.Nak beli.Terima Kasih.

Anonymous said...

Ada kah club member tahu sesiapa yang nak jual second hand Rush manual transmission dalam lingkungan satu atau dua tahun.Tolong hubungi saya psp2saopao@hotmail.com.Nak beli.Terima Kasih.