Friday, December 05, 2008

Lagu baru RIZ

dah lama tak tulis pasal adikku RIZ kan?

Hmm baru ni Riz ada muncul di MHI TV3, sempatlah aku tengok sebelum pergi kerja tu, dan sebabkan itu aku lambat sampai ofis. Namun berbaloi, sebab lagu baru Riz best!

Jom kita dengar... lagu baru dia tajuknya HARUSKU YANG PERGI ciptaan Ajai rasanya (ampun kalau salah)

LAGENDA By RIZ



LAGENDA tribute to Allahyarham Tan Sri P Ramlee.. sung by RIZ..

Sedap Riz nyanyi lagu ni masa Sehati Berdansa baru ni..., terpegun aku seketika, suaranya yg merdu sungguh memukau..

Tapi, lain pulak yang direportkan dek Harian Metro...., 3 kali rakaman tak jadi katanya..

Ala... bukannya besor benor pun mistake nya, even penyanyi professional pun tak perfect.

RIZ.. bukan senang nak dapat perhatian, tak kira elok ataupun baik, ambiklah ianya menjadipengalaman berguna Ok bro!!

Sales Here and There...

Terbaca blog En. Sop yang bercerita tentang warehouse sale di sana sini...

Baru2 ini aku ada pegi warehouse sale, satunya di kilang barangan alatan makeup, Revlon dan yg keduanya di kilang lingerie (Sorella)

Banyak lingerie yang dijual, ada baju tidur sexy yang dijual serendah RM1. Tapi aku tak beli pon, selain tiada saiz yang bersesuaian, untuk apa aku beli baju tidur tu. Bukannya ada suami untuk ditarik perhatian, dan amat tidak sesuailah untuk aku memakainya di rumah memandangkan aku tinggal di rumah keluarga, terkejut pula Papa nanti. Astaghfirullahaazim anak aku... katanya nanti.

nih aku pastekan senarai2 warehouse sale yg tertera kat blog En. Sop tu.., sorry ye En Sop, saya meng kopi dan menampal di sini.. huhu

Check out all the current 2008’s Warehouse Sales, Stock Clearance, Annual Sales & Anniversary Promotions in PJ, Shah Alam, Cheras, KL and Klang Valley Malaysia.

  1. 21 Nov - 31 Dec : The Melium Year End Clearance
  2. 27 Nov - 7 Dec : Pedypak Children Warehouse Sales
  3. 28 Nov - 5 Dec : Crocodile Warehouse Stock Clearance
  4. 27 Nov - 7 Dec : Shoe Stock Clearance
  5. 28 Nov - 8 Dec : Branded Bags & Apparels Warehouse Clearance
  6. 29 Nov - 2 Dec : Trend Masters Aquatic & Fitness Sports Warehouse Sale
  7. 27 Nov - 11 Dec : Voir Group Warehouse Sale
  8. 28 Nov - 3 Dec : MST Golf Warehouse sale
  9. 29 Nov - 7 Dec : Ms Golf Warehouse Sale
  10. 26 Nov - 1 Dec : Giordano Stocks Clearance
  11. 28 Nov - 4 Jan : Watsons Stock Clearance
  12. 6 Dec : J Wines Warehouse Sales
  13. 4 - 6 Dec : Branded Fragrances & Cosmetics Warehouse Sale
  14. 4 - 7 Dec : Adidas Warehouse Sale
  15. 1 - 3 Dec : Demalogica Warehouse Carnival
  16. 5 - 7 Dec : Pay Less Book Warehouse sales
  17. 3 - 6 Dec : Sorella Warehouse Clearance
  18. 4 - 7 Dec : Baby Kiko Warehouse Clearance Sales
  19. 1 - 6 Dec : GNC Warehouse Sale
  20. 4 - 6 Dec : Lewre Warehouse Clearance
Yuk shopping ramai2.......

Time for WORK OUT!!



Sedang asyik aku memakan makanan lunch aku tgh hari semalam, aku didatangi dua org salesman. Selalunya, aku tak suka dipujuk rayu untuk membeli produk jurujual2 ketika aku sedang makan dan selalunya aku dengan jujurnya akan bg tau "minta maaf ye encik, saya sedang makan, saya harap saya tidak diganggu" dan kebiasaannya mereka memahami lantas beredar dari meja makanku.

Tapi bila melihatkan brochure "Fitnessfirst" di tangan salesman yang 2 org ini, membuatkan hati aku lembut. Malah aku pelawa pula mereka duduk. Hairan bin ajaib nya.

setelah mendapatkan penerangan dari mereka, aku bersetuju untuk menempatkan diri aku di pusat fitness tu. Dengan bayaran serendah rm 29.90 aku layak menggunakan service yang disediakan di sana. Rugilah aku kalau tak grab peluang ni kan, selama ni aku memang tercari2 tempat utk beriadah. Nah... peluang di depan mata, apa ditunggu lagi.

Esok pagi, aku ada appointment dengan consultant di FitnessFirst menara Axis..., tak sabar aku nak me NYAH kan lemak2 yg dah lama menyelaputi badan ku ini.

Andainya salesman2 tu tipu aku..., siapla korang, akan ku cari u all sampai ke lubang cacing!!!!!

SINOPSIS SINETRON INTAN

Review episod 158, Selasa.

tp maaf yaa gak lengkap...hehe
Intan kjr Rado n blg kalo Rado itu gak seperti apa yg diblg Nadine. Rado itu berguna n berarti bgt dlm hidupnya. Rado tersym n blg kalo meskipun yg diucapin Intan gak semuanya bnr, dia ttp seneng karna kata2 itu dtg dr mulut Intan.Intan terdgr waktu Rado lg ngomong ama Ardi. Rado blg kalo dia pengen bgt baca koran tiap pg seperti dulu. trus, Intan pun dpt ide. dia rekamin suaranya lg baca koran, trus dikasi rekaman itu ke Rado. Rado seneng bgt karna Intan perhatian bgt ama dirinya.
Nadine mogok makan n Intan coba bujuk. Intan blg kalo dia itu jg marah n benci bgt ama Rado waktu dia menghilang kemaren. tp, setelah Intan tau hal sebnr, Intan sadar kalo Rado itu gak seburuk n jahat yg mrk kira. Intan jg blg kalo dr pertama kali mrk ketm, mrk gak pernah akur. Intan cape n gak mau Rangga ama Ello sedih melihat mrk berantem trus di alam sana. Intan pengen bgt mrk bs akur n baekan lg. tp Nadine ttp aja keras hati n cuek ama omongan Intan.
Ardi blg ke Intan kalo Rado nangis trus n mula mrh2 lg setelah tau kalo nama anak Nia Rangga jg. Rado nyalahin dirinya trus atas kematian Rangga. Intan jd kasian dgrnya, n dia pun memikirkan cr utk menghibur Rado.bsknya, Intan bawa Rado ke salonnya. Intan blg kalo dia mau Rado jd kasir di salonnya. Rado blg, dia kan gak bs ngeliat, jd bagaimana dia bs ngasi uang kembaliannya. Intan jawab itu gampang, karna uang kan bs dibeda2in kalo diraba. Nadine mau bawa Rangga junior jln2, tp gak diijinin Nia. jd dia ke salon Intan aja. Nadine mrh bgt meliat Rado. Nadine memaki Rado n menghina Rado. Intan coba membela Rado, tp Nadine malah tambah mrh. akhirnya, Rado pergi aja dr salon itu utk gak mempersulitkan mslh. Intan kejar Rado n minta maaf atas kata2 kasar Nadine. Intan blg kalo dia gak peduli keadaan Rado gimana. dia gak kisah dgn tanggapan org2 terhdp Rado. Intan percaya ama Rado n akan sentiasa membela Rado, karna semmgnya Intan gak bs hidup tanpa Rado disisinya.di rmh, Intan berantem lg ama Nadine. kali ini, Intan udah gak bs nahan emosinya. di amembentak Nadine n blg kalo Nadine itu jahat n gak pernah mau ngetiin perasaan org lain. Nadine egois n slalu mau menang sendiri. Nadine rada kaget Intan berani ngomong begitu ke dia. dgn mrh Nadine msk ke kamarnya. Intan sedikit kelelahan karna udah mrh2 n teriak2. dia terduduk pilu di tangga sambil memanggil nama Ello. Intan blg ke 'Ello' kalo dia itu udah cape berantem terus ama Nadine, n mau sgr baikan ama Nadine. secara diem2, Nadine dgr apa yg dikatakan Intan. Romi yg kebetulan lewatjg dgr. Romi blg ke Nadine kalo dia aja bs melepaskan n merestui hbgn Rado n Intan, knapa Nadine gak bs. kalo Nadine emang bnr2 syg ama Intan, Nadine seharusnya gak bikin Intan nangis n merestui aja hbgn dia ama Rado.bsknya, Rado ke makam Rangga. n kebetulan Nadine jg dtg pada masa yg sama, tp Rado gak tau akan kehadiran Nadine. Rado minta maaf ke Rangga karna udah lalai sampe kecelakaan itu bs terjd. Rangga pny mama n oma yg sgt menyayanginya. Dirinya-lah yg seharusnya terbaring di kuburan itu. kalo aja dia yg mati, pasti gak byk yg akan mentangisi pemergiannya. Rado rs brsalah bgt karna udah menyebabkan Rangga meninggal. dia jg malah gak ada di samping Rangga di ms kritis Rangga.
Nadine yg dgr kd terharu bgt dgn kata2 penyesalan Rado.
Nadine ke kmr Intan n blg kalo dia restui hbgn dia ama Rado. Intan seneng bgt n tanya knapa Nadine tiba2 bs berumah fikiran. Nadine jawab kalo dia sadar kalo tak ada gunanya trus menerus salahin Rado, karna sebrapa bencinya dia ama Rado, Rangga-nya jg ttp gak akan bs hidup kembali. lgpula, emang kecelakaan itu bukan salah Rado sepenuhnya. mungkin emang udah ajalnya Rangga jg utk pergi.
Intan sgr telpon Rado n ajak ketemuan bsk mlm. Rado mau ketm di salon aja, tp Intan malah ngotot mau ketm di restoran dkt salonnya. Intan blg kalo dia pny berita yg gembira bgt n dia mau ngerayain-nya.
Rado udah nyampe n lg nunggu Intan di restoran itu. tiba2, ada kebakaran n semua di restoran itu panik. Rado ikutan panik dgr keributan itu. Intan dtg, n dia shock bgt liat api kebakaran di restoran itu. dia liat ada mayat yg ditutupi kain putih n lg diangkat org2. Intan beranikan diri utk liat mayat itu. Intan jd sesak napas meliat mayat itu n akhirnya pingsan.
trus, bersambung dech...hahaa

SALAM AIDILADHA


SALAM AIDIHADHA pada semua.

Baru je menyambut hari jadi mengikut calendar omputih, Ari raya haji ni aku nak sambut hari jadi ikut kalendar Hijrah pulak. Memang kalau ikut surat beranak yang dah lunyai tu, aku dilahirkan pada 20 november 1977 bersamaan 10 Dzulhijah 1398. bermakna setiap kali raya haji adalah hari jadi aku. Wahhh... huhu nasib baik mama tak letak nama aku siti Adha .. hihi.

Thursday, December 04, 2008

hmm.... alahai

Mungkin ada yang bertanya kemana hilangnya aku selama beberapa minggu ini tanpa entry baru. Errr ada ke yang menanya? Takpelah takde org tanya pun tak apa, aku sedia untuk bercerita..

Bukan aku tidak menjengah Big On Blog ini. Namun setiap kali aku clik "New Post" tiada apa pula idea untuk bercerita. Maka aku biarkan saja blog ini terkontang kanting tanpa sentuhan. Kenapa ini berlaku? Hmm.. semangat aku menurun sejak aku menyambut hari lahir ke 31 nan lalu. Banyak yang berlegar di kepala aku. Semuanya seperti pusingan bintang2 yg macam dalam kartun tu.

Sepanjang ketidak 'update' an blog ini..., sebenarnya banyak yg ingin ku ceritakan, seperti kedatangan Yong & family dari Perak ke rumah buruk aku di Sg Way. Apa yang menakjubkan Yong yang dulunya seorang suri rumah yang terlalu bergantung pada suaminya, hari ini dia mampu memandu kereta sendiri dari Perak ke PJ. Wow!! sesuatu yang membanggakan bukan? Aku sendiri yang bujang ini masih tidak mampu waima mendapatkan Lesen Kelas D ittew. Huhu..

Kedatangan Yong ke sini adalah untuk mendapatkan khidmat Pakar untuk mengkhatankan kedua anaknya, Syamil n Syaril. Aku lah yang ditugaskan untuk mencari Pakar2 tersebut. Akhirnya kami memilih untuk mendapatkan khidmat dari doktor di Kelana JAya Medical Centre. 3 hari selepas dikhatankan..., kami mengadakan kenduri kesyukuran pula. Pada mulanya, kenduri yang dirancang cumalah kecil-kecilan... tapi, aku lahir dalam keluarga yang besar, untuk menjemput sanak saudara pun sudah ramai apatah lagi jiran tetangga. Makanya kenduri yang diadakan seperti majlis kahwinla pulak, siap dengan khemah dan segalanya.

Pagi tadi Yong dan anak2nya sudah bergerak pulang ke Perak. Syamil n Syaril sudah mampu memakai seluar..., tiada lagi kain pelekat yang dicerut dengan jalan yang kengkang. Alhamdulillah.

To Yong: Jangan serik datang sini lagi ye!!!!!!

MEMBERSIHKAN SAWANG

Fuh.. banyaknya sawang yang nak di clearkan nih. Maklumlah dah lama aku mengabaikan blog aku nan satu ini. Tanpa aku sedar... rupanya akaun trial Msjbox aku dah tamat tempoh rupanya. Patutla ruang sembang tu statik mcm tu aje..., aku tak bayor yuran rupanya. Hehe... En. Junaidi nanti, kalau ada kelapangan, akan saya langgan msjbox mu ittew. Tunggu....

Terima Kasih aku ucapkan pada rakan2 yang telah mengucapkan Selamat Hari Jadi pada aku yang dah tua ni.. huhu..

Untuk pengetahuan semua.., gambo kek kat bawah tu, bukannya gambo kek ari jadi aku yg real, mana tah aku jumpa gambar tu. Macam menarik je aku tengok, so aku tepek la kat situ. Aku sendiri pun terliur menengokkan keranuman susunan stroberi yg merah itu. Kat manalah ada jual kek cam tu eh...

Kerja tempat baru??? huhu tak confirm lagi bila boleh mula nih.. sob sob...