Sunday, August 10, 2008

Hari Minggu

Riz n stacy @ FFM - credit to JoeLee

My fav actor with my fav film director - credit to JoeLee

Riz performing AZURA @ FFM - credit to irwandy






Weekend datang lagi. Pagi2 lagi semua org dah keluar rumah. Papa, Mama n Nisak ke Seremban and CY katanya ke ofis, rajin sungguh kakakku ittew ke pejabat di kala org lain sdg asyik berehat n berlibur. Aku masih disini, di depan pc lembab yg sengal ini. Walau apa pun terima kasih jugakla kat PC ni, at least boleh la aku ber online. Aku ingat nak keluar, nak hirup udara kota metropolitan nih, walaupun dah tercemar udaranya tapi masih boleh mencuci mata.. hehe apa kena mengena ya? Dari sejam ke sejam aku asyik kata nak kuar, tapi la ni jam dah menunjukkan angka 3.33pm, malas betul kan nak bersiap ni.

Semalam Riz perform di Pesta Filem Malaysia ke 21, dia nyanyi lagu Azura. secara jujurnya, Riz perform bagus walau ada terkucil sikit, tak banyak pun angsanya. Tapi chatters di cahnnel@15 bukan main lagi mengutuk Riz, sampai ada yg kata "Kenapa Riz nak rebut tittle angsa dari Nubhan" hehe... macam2lah diorang ni. Pada aku, untuk pendatang baru and untuk seseorang yg demam mcm Riz..., Riz was superb.........

Aku suka dengan keputusan FFM-21 tu, the best director is Mamat Khalid, mmg aku cukup suka dgn cerita2 dari beliau, Zombie kg pisang, Man Laksa, Kala Malam Bulan Mengambang, cuma cerita yg ada kumpulan senario tu apa eh tajuk dia, ha yg tu aku tak leh nak komen sbb aku tak tengok pun, kalau tengok pun main celup2 je. My favorite actor pulak, Zulhuzaimy Ooooppsss kebetulan Zul ni pun berasal dari Grik, Perak jugak. Hehe kebetulanlah pulak ye, agaknya sama kampung tak dengan Riz? Zul ni aku minat dia sejak dia berlakun cerita apa eh, sorrylah tak ingat lagi. walaupun dia pegang watak jahat ketika itu, tapi aku dapat rasa ada kekuatan n bakat dia yg istimewa, cumanya dia belum dapat the best watak yg betul2 dapat mengukuhkan namanya, aku tak sabar nak tengok perkembangan Zul selepas dia menang pelakon pembantu lelaki terbaik ni.


Aku masih dalam dilemma ni, nak kuar ke tidak, kalau nak keluar nak kemana ye? Hmmm........ susahnya nak buat keputusan uk diri sendiri.

1 comment:

CY said...

why didnt u wake me up...zzzz..really ngantuk that nite.
apa2 pun heard that stacy lagi malang that nite..
support riz from ur back