Thursday, August 21, 2008

UDANG MASAM2 MANIS NISAK VS SUSHI

Rancangnya hari ni aku nak balik awal sikit ke rumah, tapi setelah berhempas pulas dgn bos cuba nak transfer lagu RIZ (kikiki... lagu Memburu Impian tu yg dipilihnya, nyanyian Riz lak tu, bangga la sekejap) dari itune ke iphonenya, tak sedar pulak jam dah pukul 6 ptg. Hmmm...., hilang mood aku nak balik awal. Disebabkan suasana ofis yg mandom sbb takde keje nak dibuat, sekarang ni rutin harian aku , sampai ofis kol 9am pastu duduk kat meja, belek2 kertas atas meja, godek2 pc sikit, pastu kol 1 turun gi lunch, kol 2 masuk sampai kol 5.30pm duduk je la takde lain nak dibuat sambil2 belek paper ke hapa2 yg patut dibaca. Maka aku pun amikla inisiatif nakla gerakkan otot2 ni sikit. Gila tak gila tadi aku gi Sunway Pyramid jalan kaki je dari ofis. Apa la ayat yg aku susun ari ni. Aku pun pening!!

Sebenarnya aku nak cerita pasal aku jalan kaki ke Sunway Pyramid je, tapi panjang pulak mukadimahnya. Hehehe... tak kisahla eh. buat2 tak nampak aje. Sebenarnya ofis aku bukannya jauh sangat pun dengan Sunway Pyramid tu, takdela sejauh cam org lawan marathon olympic tu, kalau jauh camtu, layakla aku ni wakil mesia kot. Wallawey, perasan la pulak. Heh..Kat tempat aku ni ramai betul foreigner...., kadang2 aku tak rasa pun aku ni di bumi Malaysia tercinta. Ada masanya aku rasa aku di JAkarta, tiba2 pulak aku rasa aku dekat Danouk bilamana aku menyusuri restoran2 tom yam tu, tapi bila aku selisih dengan beberapa org yg suka sangat mengucapkan perkataan ni "HELLOo.. How are you?" aku rasa macam kat Cape Town la pulak takut aku dgn awang2 hitam ni, selalu tu aku akan cakap "I'm married, sorry" bila ada yg mula nak menggatal..., hmmm... alahai.........., itulah manusia2 yang aku berselisih tadi masa dlm perjalanan kakiku yg besar ini ke Sunway Pyramid yg tersergam megah sang Singa bermata merah ittew.

Masuk je Sunway Pyramid tu, aku terus meluru ke Jaya Jusco, apa lagi ke bahagian WANITA lah, kat tempat favorite aku Scarlet Plus, tempat terjualnya baju2 perempuan bersaiz besar seperti aku. hehe.. Actually bukan nak beli pun, saje je aku nak tengok kot2 ada new arrival yg menarik. HHmmm memang ada pun, aku tangkap 3 baju, bawak gi masuk fitting room gi pasang badanlah kat dalam tu. Fesyen, saiz n harga mmg dah ngam, kiranya oklah, bolehlah utk tiga2 baju tu jadi koleksi aku, tapi apa kan daya aku cuma bawak RM50 je.., kalau ada duit pun aku tak beli ponn..., saje suka me'nerai!!! Sorry ye adik2 salesgirl JJ, akak ni saje je nyusahkan u all... sowwy...

Lepas letak balik baju2 yg tak mau dibeli tu, aku terus ke bahagian pasar raya pulak, nak belikan mama Quaker OAT, katanya berkat dia makan Oat hari2, bacaan tekanan darah dia dah Normal, Alhamdulillah.



Sebelum balik rumah, tetiba perut lapar, pastu selera ni mengada2la pulak, teringatkan Sushi aje. hehe Sorrylah Nisak ek, udang sweet sour u mmg sedap, tapi gue dah kenyang makan Sushi... Jangan Marah....

4 comments:

CY said...

Patutler lambat je nak makan udang....sepak kang...

su77 said...

Senyumkan aje... ahaks

cy said...

oit...itu bukan udang si nisak masak..nisak punya lagi ngam...nisak tak masuk sini ke...hehehe lurchor...

su77 said...

Papa!!! CY kata Papa